BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 4, 2008

BUKIT MERAH AQUACULTURE

50 comments:

fazrizam said...

berapa banyak modal permulaan yang diperlukan untuk memulakan projek ini??

dimana ikan ini dipasarkan?? di dalam malaysia saja atau dieksport ke luar negara??

apa nasihat bagi pihak anda untuk saya yang ingin memulakan projek ini kerana modal yang saya ada tidak begitu banyak.

mohd said...

saya ingin tahu tentang pelaburan
berapakah modal di perlukan?
mcm mana nak hubungi pihak B.M.A?

suib bin sab said...

saya berminat dan ingin tahu paling rendah perlaburan berapa dan jangkaan pulangan pelaburan dan berapa lama jankaan hasilan boleh kita dapat,

Mohd Norzri said...

Berminat dan ingin melibatkan diri dalam pemeliharaan dan pembiakan benih ikan arowana.Pengalaman memasarkan benih ikan keli,puyu dan tilapia.berjaya membiak ikan hiasan seperti guppy,molly,swordtail dan ikan laga.Perlu mendapatkan maklumat selanjutnya untuk pemeliharaan dan mendapatkan benih ikan arowana.Tahniah kepada tuan dan syarikat B.M.A kerana telah berjaya sepertimana yang telah disiarkan dalam majalah3 pada 3 okt 2009.Beralamat di Bt.24 Ramuan China Kechil,78100 Lubok China,Melaka.tel.06-3841009/017-2640113.e-mail.norzri6065@yahoo.com

SilentThinker said...

Salam, saya pun dah lama berminat dengan pelaburan ikan hiasan ni. Baru2 ni pulak keluar dalam majalah 3. Skarang saya menternak ikan laga hiasan secara kecil-kecilan. Berapa modal permulaan dan bagaimana menghubungi BMA?

muhammad umar fareez said...

sy berminat utk melabur.. tetapi ingin tahu kos pelaburan, saiz dan margin keuntungan.. mcm mana mahu contact bma?

Amirul said...

salam, saya berminat nak tau pasal investment ikan kelisa ni.. cam best je.. boleh tak pihak BMA email kepada saya plan investment tu (merangkumi modal & termasuk keuntungan kasar yang diperolehi)
email saya amirul250285@gmail.com

sufian said...

asalamualaikum, saya sufian berminat nak tahu pasal pelaburan ikan kelisa saya harap pihak BMA email kepada saya pelan pelaburan(merangkumi modal & termasuk keuntungan kasar yang diperolehi termasuk jangkamasa ).berapakah harga bagi sepasang kelisa yg berukuran dlm 4-6 inci (malaysia golden).terima kasih
email saya wmohdsufian@yahoo.com

Neoreka said...

Salam ..

Diharapkan pihak BMA dapat memeberikan saya sedikit sebanyak maklumat tentang plan pelaburan di bidang ini,
termasuklah modal permulaan, syarat2 yg berkaitan dgn pelaburan,margin keuntungan.

email kan pelan lengkap kepada neoreka@gmail.com

ZAM_2432 said...

SALAM,SAYA BERMINAT DALAM BISNES INI.TOLONG EMAILKAN SAYA SEGALA KOS DAN 1 TRACK RECORD KOLAM SUPER RED ARO.TERANGKAN SERBA SEDIKIT TENTANG RISIKO.TERIMA KASIH...

nizam_2432@yahoo.com.my

Moiz said...

Assalamualaikum,

Saya dari Brunei berminat untuk membeli anak ikan Arowana dari BMA. bagaimanakah dengan kos penghantarannya? dan selain Arowana adakah BMA juga menjual ikan hiasan yg lain seperti goldfish dan sebagainya..

Moiz said...
This comment has been removed by the author.
Moiz said...

Assalamualaikum,

saya dari Brunei berminat untuk membeli anak ikan Arowana dari BMA. berapakah kos penghantarannya dan kuantiti yang dibolehkan?selain Arowana adakah BMA juga memjual ikan hiasan yg lain seperti Goldfish untuk dieksport?

kodok said...

salam..

berminat utk melabur dlm penternakan ikan arowana..sila emel kan maklumat lanjut ke draft@enviroserve.com.my..terima kasih

sazzrazz said...

Salam, saya sangat berminat utk meniaga/melabur. bagaimana utk saya mendapatkan maklumat lanjut tentang konsep perniagaan yg dibawa oleh BMA & mcm mana utk hubungi BMA ? saya harap pihak BMA dpt email kpd saya segala maklumat yg berkaitan.

Jalaluddin@Wa said...

Saya tak sempat menonton sepenuhnya Majalah 3 03/10/2009 yang ada menunjukan segmen tentang BMA ni...saya harap pihak dapat BMA dapat emailkan kat saya tentang cara untuk membuat pelaburan tersebut...apa yang diterangkan dalam blog ni saya agak kurang jelas sikit.. ni email saya: jalaluddindin@gmail.com

zulkepli said...

saye zulkepli ingin mendapatkan butiran lanjut untuk membuka kolam dan tanah untuk disewa...[013-3412784]

dollarman said...

salam, saya berminat nak tau pasal investment ikan kelisa ni.. cam best je.. boleh tak pihak BMA email kepada saya plan investment tu (merangkumi modal & termasuk keuntungan kasar yang diperolehi)

Boleh tak pihak tuan email kepada saya di muaazalwi@yahoo.com.my

dollarman said...

salam, saya berminat nak tau pasal investment ikan kelisa ni.. cam best je.. boleh tak pihak BMA email kepada saya plan investment tu (merangkumi modal & termasuk keuntungan kasar yang diperolehi)

sila email kepada saya di muaazalwi@yahoo.com.my

mf said...

salam, saya berminat nak tau pasal investment ikan kelisa ni.. cam best je.. boleh tak pihak BMA email kepada saya plan investment tu (merangkumi modal & termasuk keuntungan kasar yang diperolehi)

Boleh tak pihak tuan email kepada saya di exo.amr@gmail.com

fahmye said...

alam... saya sgt2 berminat dlm penternakan dan perniagaan ikan kelisa ni. Walaubagaimanapun, saya sgt menghargai sekiranya pihak BMA dpt memberikan keterangan secara terperinci tentang bagaimana cara hendak melabur dan apa risiko yang perlu dihadapi dan adakah pihak BMA berdaftar dengan mana2 badan kerajaan seperti MOF atau bank negara seperti yang dinasihatkan oleh pihak kerajaan kepada pelabur. Sila emailkan pd sy di 'fahmye_02@yahoo.com'.
Bolehkah sy ingin datang melawat ke tapak ternakan BMA?

Staff Cawangan said...

salam..

saya berminat utk melabur dlm penternakan ikan arowana..sila emel kan maklumat lanjut serta penerangan terperinci ke black_noradz@yahoo.co.uk..terima kasih.. a.s.a.p

Guru Perpustakaan dan Media said...

kalau nak wat lawatan ke BMaquaculture ni camne? kebetulan saya ngan pelajar2 dari melaka akan wat rombongan ke bukit merah laketown pada 31hb oktober ni? ada nom telefon tak?

SmahChottALturkiye said...
This comment has been removed by the author.
SmahChottALturkiye said...

saya terpaksa delete comments tentang BMA~apabila logout ada iklan ~XXX~ dan tajuktajuk pengotor terpancul sepatutnya tidak disiarkan...bolih tak deletekan supaya orang lain tak tengok termasuk kanakkanak.Saya terpaksa "Clear Recent Histoy" dalam "Tools"takutkan anak dirumah buat carian dalam "History".Tajuk BMA memang cantik dan baik niatnya,tetapi ada makhluk kita yang lebih mabuk dari mat saleh dan mat Nigeria yang cuba kucar kacirkan!!aaahhhhaa

rashid1 said...

Any chances tak saya boleh dptkan fotokopi of documents ( invoices ke,receipt ke ) regarding the business transaction between Bukit Merah Aquaculture dgn pembeli...tak kisahlah dlm negeri ke atau luar negeri? The more years the better.Bukan apa...this is the best business opportunity for me to participate tapi masalahnya...like everybody else...capitalnya.Telah pun membuat sedikit research on other businesses and apa yg saya lihat,this is way better than the rest.Saya ada lists of several badan yg boleh membiaya individu seperti saya yg ingin memulakan perniagaan but as we all know..there's no way for such institution nak beri wang begitu sahaja without them to grab hold on to something.Pendek kata...they need to see proof...black and white that whatever business or investment that you going to do is legit dan benar benar menguntungkan sekali gus berkeupayaan utk membayar balik pinjaman yg telah di buat drpd institution itu tadi.Mana ada badan badan peminjam yg terus memberikan modal besar hanya berlandaskan air liur sahaja.Maaf diatas kekasaran bahasa tetapi itulah hakikatnya.Jadi..what better way for me utk yakinkan mereka dgn membekalkan all the nessecary document yg diperlukan.Rasanya tidak menjadi masalah kot kerana Bukit Merah Aquaculture is a very established company.You have been in this line for years now...lagipun I'm only requiring photocopies of the documents..not the originals.Dont worry ..saya bukanlah one of those pegawai kerajaan yg nak check up on you ataupun scammers yg ada niat nak menipu org ramai tetapi hanyalah one of those individual yg ingin merubah hidup nasibnya.Penat dah kerja ngan org ni.Sampai bila nak kerja ngan org kan.Apapun,plese reach me at rashidismail181@yahoo.com if you guys decided yes.

nomi said...
This comment has been removed by the author.
naz3686 said...

Salam..
Tahniah atas kejayaan BMA!
Saya sgt2 berminat dlm penternakan dan perniagaan ikan kelisa ni. Saya sgt menghargai sekiranya pihak BMA dpt memberikan keterangan secara terperinci mengenai cara pelaburan serta risiko yang dihadapi.. Adakah pihak BMA telah berdaftar dengan mana2 badan kerajaan seperti MOF atau bank negara?
Apa yg perlu sy lakukan sekiranya sy ingin datang melawat ke tapak ternakan BMA?

Sila emailkan pd sy di 'qsee366@gmail.com'.

Khairul Nizam said...
This comment has been removed by the author.
roslan said...

berapa banyak modal permulaan yang diperlukan untuk memulakan projek ini??

roslan said...

berapa banyak modal permulaan yang diperlukan untuk memulakan projek ini??

boleh pihak tuan e-mail kpd saya di roslan_alya@yahoo.com.my

Azima said...

saya berminat.. tp ada beberapa soalan mengenai projek ikan kelisa ni.. 1. berapa modal permulaan untuk projek ni? 2. anggaran untung yg di perolehi? 3. saya lihat ada beberapa spesis ikan kelisa.. ikan mana yg selalu org minta? kalau ada lagi pertanyaan lanjut serta jika mahu join, siapa yg boleh saya hubungi? minta emailkan semua maklumat kepada nurulazima@gmail.com

Antan said...

Salam...saya pun berminat dgn pelaburan ikan kelisa ni...cuma masih tak berkesempatan melawat BMA lagi..jadi dapatkah pihak BMA menghantar sebarang maklumat ataupun bagaimana hendak menghubungi BMA d emel saya... c_kelor@yahoo.com. TQ

Electric Fencing said...

We are a local company located in Penang and we specializes in Electric Fencing Security System installation where human intrusion security and wild animal control are needed and the following places are:

*residential, industrial and commercial warehouses, fish farms, poultry farms, swiftlet farms, agricultural estate and plantation, telecommunication towers, airports and many other areas where effective security system are required

We sell and install an affordable, latest technology and highly effective high voltage Electric Fencing Security System to protect your property and ensure that intruders do not unlawfully enter your property. It is the first line of defense and enhances the ability to detect and respond to break-ins or intrusion immediately. The intruder will get a short, sharp, painful but non-lethal, safe high voltage (5,000 volts - 10,000 volts) electric shock once the intruder comes in contract with the electric fence wires and an alarm will be triggered and raised.

Our high voltage Electric Fencing Security System can be connected to an optional GSM alarm system where it will immediately call and send SMS text messages to 8 pre-set mobile phone numbers (all Malaysia GSM networks) when intruder alarm triggers to alert you to an intrusion.. The high voltage Electric Fencing Security System can be installed to any existing fence, existing brick wall, gates, building, roofs and all types of existing perimeter fences.

Call us or email us if you want to talked more about our high voltage Electric Fencing Security System, an ideal solution for business and property protection. Please visit our website at www.econet.net.my for more information and gallery pictures.

BT Teoh
Econet Resource Services
econetmy@gmail.com
hp: 016-4848211

kakak said...

Salam, saya amat berminat di dalam pelaburan penternakan arowana nie, boleh encik emailkan maklumat mengenai :
1. Jumlah pelaburan min utk jenis M'sian Gold, SUper Red dan High Banck.
2. Pelaburan yg mana lebih menguntungkan?
3. Saya pernah terdengar org kata kalau jenis SUper Red nie sukar dapat hasil, betul ka? Sebabnya saya berminat jenis ini sbb saya dapati harganya tidak begitu tinggi dan tidak juga begitu rendah.
4. Bagaimana kalau saya hendak melawat kolam BMA?
5. Kontrak pelaburan bagaimana?
6. Risiko yg mungkin akan di hadapi oleh pelabur?
7. Adakah pelaburan arowana ini dipengaruhi oleh ekonomi semasa?

Tq

shazli p@chad said...

saya pun berminat sila email kan kpd saya skim pelaburan yang anda tawar kan..

email : mshazlik!@gmail.com

shazli p@chad said...
This comment has been removed by the author.
raden said...
This comment has been removed by the author.
raden said...

Salam..saya berminat untuk invest dlm penternakan arowana ni. Diharap pihak BMA email kepada saya plan investment merangkumi modal, termasuk keuntungan diperolehi dan tempoh pulangan keuntungan. Setahu saya setiap pelabur yang melabur bersama BMA akan menandatangani dokumen perjanjian (black & white). Saya mmg betul2 nk wat investment dlm penternakan arowana. Modal dah ada. Ni yang tgh mengintai2 peluang. :-)
Diharap pihak BMA dpt memberi feedback. Sila e-mail kpd saya di raden_sya@yahoo.com atau nazrul_8848@yahoo.com
Million of thanks!

ymmobile said...

Hi, BMA i m interested in the investment on Banjar Red ie: RM 40,000 for 16 tails in a pond. Please send me more information at simonsee2001@yahoo.com. Thanks

hs said...

Hi BMA,
Harap email saya butir kewangan yg lengkap utk melabur dalam projek ini. tkasih. email saya : hsgold@gmail.com

LADesign said...

saya berminat dengan sistem pawah yg pihak BMA tawarkan.

Diharap saya boleh dptkan butiran lanjut mengenai sistem pawah ini.

Harap pihak BMA dpt email butiran tersebut ke email saya noorhasliza_latiff@yahoo.com

Dolce Purple said...

saya berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai bisnes arowana ni. email kepada sy miszrina@gmail.com

@deq He said...

saya juga berminat..kalau boleh update lah post terkini tentang perniagaan ini...

SHAH said...

"Mengapa Perlu Bayar Lebih?"
Bukankah Ada Cara Untuk Berjimat?
Canggih, Mudah, Selamat Dan Berkesan .


"Rahsia Penjimatan AIR Dengan Kaedah" Pengerudian Telaga Air Bawah Tanah (TUBEWELL) Canggih, Mudah, Sah, Selamat Dan Terbukti
( SILA KLIK SINI)



Ketahuilah Rahsia Penjimatan Air Yang Berkesan.Murah.Mudah & Selamat. Ianya Sah Disisi Undang-Undang..Terbukti Berkesan Dijamin Selamat. Jaminan Wang Dikembalikan Jika Bermasalah.*3 Bulan Jika Anda Tidak Berpuas Hati Dengan PERKHIDMATAN Kami*


MHH HIDRO ENGINEERING SERVICES (SA 0089643-X)
No.19 -1 (1st Floor), Jalan Peniaga U1/34,Hicom Glenmarie, 40150 Shah Alam,Selangor Darul Ehsan, Malaysia
HOT LINE 6(010)-436 4742 6(010)-4364743 * Sila tinggalkan sms jika talian sibuk @ tidak dapat dihubungi*



Feel Free To Visit Our Web Site Addresswww.MHHHidro.com(**Kami Sahaja Mampu Menawarkan Pakar-Pakar Pengerudian Telaga Air Bawah Tanah Dan Beserta Jaminan Produk Selama 12 Bulan**)

SHAH said...

"Mengapa Perlu Bayar Lebih?"
Bukankah Ada Cara Untuk Berjimat?
Canggih, Mudah, Selamat Dan Berkesan .


"Rahsia Penjimatan AIR Dengan Kaedah" Pengerudian Telaga Air Bawah Tanah (TUBEWELL) Canggih, Mudah, Sah, Selamat Dan Terbukti
( SILA KLIK SINI)



Ketahuilah Rahsia Penjimatan Air Yang Berkesan.Murah.Mudah & Selamat. Ianya Sah Disisi Undang-Undang..Terbukti Berkesan Dijamin Selamat. Jaminan Wang Dikembalikan Jika Bermasalah.*3 Bulan Jika Anda Tidak Berpuas Hati Dengan PERKHIDMATAN Kami*


MHH HIDRO ENGINEERING SERVICES (SA 0089643-X)
No.19 -1 (1st Floor), Jalan Peniaga U1/34,Hicom Glenmarie, 40150 Shah Alam,Selangor Darul Ehsan, Malaysia
HOT LINE 6(010)-436 4742 6(010)-4364743 * Sila tinggalkan sms jika talian sibuk @ tidak dapat dihubungi*



Feel Free To Visit Our Web Site Addresswww.MHHHidro.com(**Kami Sahaja Mampu Menawarkan Pakar-Pakar Pengerudian Telaga Air Bawah Tanah Dan Beserta Jaminan Produk Selama 12 Bulan**)

ShUkRy said...

assalamualaikum

blh ke emailkan kat saya cara2 untuk saya menceburi sistem pawah dengan BMA....kalau blh meailkan kat saya wanahmadshukry@gmail.com

zarina said...

salam saudara,saya berminat dan ingin tahu plan pelaburan utk ikan kelisa.boleh saudara emailkan saya serba sedikit plan pelaburannya?
a.zarina71@gmail.com

zarina said...

salam...saya berminat untuk tahu tentang plan pelaburan ikan kelisa.boleh encik emailkan saya detail untuk memulakan pelaburan?
a.zarina71@gmail.com

zarina said...

boleh encik emailkan saya detail utk buat pelaburan dlmpelaburan ikan arowana?
a.zarina71@gmail.com